Kort na de Tweede Wereldoorlog startte Marcel Joris met de productie van ijsroom.  Daarvoor kocht hij een kleine roomijsmachine.  De koeling gebeurde nog met grote ijsblokken, die ook gebruikt werden in de ijskasten, bierkoelers en koeltransport.  De ijsmix werd als een dunne pudding gekookt in een grote soepketel en nadien in de ijsturbine bevroren.  Het ijs werd dan in een bakfiets geplaatst, waarrond stukgeslagen ijsblokken werden gestapeld om het roomijs koel te houden.  Later werd de bakfiets gemotoriseerd.  De ijsmachine werd professioneler, de bakfiets een lichte vrachtwagen, de diepvrieskast een diepvrieskamer, die ene camionette werden er velen. 
Ondertussen werd de familiezaak overgenomen door de dochter, nadien door de kleindochter.  Het bedrijf werd uitgebouwd tot verschillende schepijswagens en enkele diepvrieswagens.  Het machinepark werd gemoderniseerd en de stockage drastisch vergroot.  Naast schepijs wordt nu ook de horecamarkt en groothandel bevoorraad.

De firma werd begin 2000 opgesplitst:
* enerzijds de BVBA Joris Ijs be (verkoop via schepijswagens)
* daarnaast de NV B'Nice (Belgian Natural Ice Cream) , de productiefirma die ook levert aan horeca,
   groothandel, gespecialiseerde voedingszaken, enz.


 












 



B'Nice NV 2016